Bulvinėms bandutėms reikės: bulvių; bulvių krakmolo; kiaušinio trynio; druskos.
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip
(16 nuotr.) Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Gaminimas:
Pirmiausia išsiverdame bulves (aš naudojau 1 kilogramą bulvių, kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajaučiau, labiausiai priklauso nuo naudojamos bulvių rūšies).
Išvirtas bulves paliekame, kad atvėstų (idealiausia tai būtų vakarykštes sumalti), sumalame per smulkų sietelį arba naudoju specialų įrankį bulvėms pertrinti.
Tuomet suplojame dubenėlyje bulves, padaliname į 4 dalis (pirštu perbrėžiame).
Tada išimame vieną dalį, tą dalį dedame ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo, tiek kad susilygintų su likusiomis bulvėmis, jeigu bulvės vandeningos, ne krakmolingos įpilame daugiau bulvių krakmolo, kad verdant bandutes neišsileistų.
Po to įberiame žiupsnelį druskos, įmušame kiaušinio trynį.
Viską išmaišome bei formuojame nedideles "bandeles", viduryje įspaudžiame duobutę. Kuo mažesnės bandelės – tuo man juos skanesnės. Verdame pasūdytame vandenyje kol iškils į viršų. Išgriebiame bei patiekiame. Skanaujame!
Šaltinis: worldrecipes
REKLAMA