Kas paragauja lieka labai nustebinti, paprašo antros porcijos ir po to jau prašo recepto.
Jums reikės:
4 silkės filė, 500 ml virtų grybų, 1 morkos, 1 svogūno, 1 skardinės konservuotų pupelių, šlakelio aliejaus, žiupsnio druskos, 2 šaukštų pomidorų padažo.
Pirmiausia svogūną bei morką nulupkite.
Tuomet svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Tada suberkite susmulkintas daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja. Sudėkite grybus, pupeles bei pomidorų padažą ir pakaitinkite dar maždaug 10 minučių.
Ragaukite, jeigu atrodo, kad trūksta druskos šiek tiek jos įberkite (tik nepamirštame, kad valgysime su silke). Pagardą palikite visiškai atvėsti.
Po to silkę supjaustykite juostelėmis ir dėkite į lėkštę. Šalia sudėkite grybų bei pupelių padažą. Lepinkitės!