Netradiciška, įdomaus skonio užkepėlė, kuriai nereikia ypatingų gebėjimų.
Jums reikės:
- 5 džiovinti baravykai (gali būti kitokie grybai)
- 1 l raugintų kopūstų
- 8 vnt silkių
- 1 svogūnas
- 7 virtos bulvės
- žiupsnelis cukraus
- druska
- aliejus
Paruošimas:
Susmulkintą svogūną apkepame keptuvėje su aliejumi. Į puodą dedame kopūstus, svogūną, grybus, cukraus, druskos, įpilame truputį vandens ir troškiname. Į skardą įpilame keletą šaukštų aliejaus, sudedame supjaustytas virtas bulves, uždedame troškintus kopūstus (grybus supjaustome atskirai), nuvalytas ir be kaulų susuktas strimeles, užpilame grietinę, užbarstome susmulkintus džiovintus grybus ir iškepame orkaitėje.
REKLAMA