Sudėtinės dalys:
2 neskrostos silkės
100 g džiovintų baravykų
1 stiklinė majonezo
1 šaukštas obuolių sulčių
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Kelios šakelės petražolių
Gaminimas:
Silkė išskrodžiama ir, atsižvelgiant į jos kokybę, sūrumą, pamirkoma 3–24 val. vandenyje, šaltoje arbatoje arba piene (arba iš pradžių vandenyje, vėliau piene).
Išmirkyta silkė nulupama, išimami kaulai ir ašakos, supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sudedama į lėkštes, pabarstoma pipirais.
Ant silkės nestoru sluoksniu uždedami virti, džiovinti, sumalti baravykai (ar kiti grybai). Ant grybų dedamas majonezo sluoksnis, papuošiama petražolėmis. Jei mėgstate, prieš uždedant grybus papildomai gali būti uždedamas pakepintų svogunų sluoksnis.