Mokslininkų išvados susijusios tik su gėrimais. Mokslininkų teigimu, maisto produktai, kuriuose yra didelis cukraus kiekis, nepatvirtina pavojaus šiuo aspektu.
„Paaiškėjo, kad tiems, kurie per dieną gėrė daugiau nei 680 g cukraus gėrimų, mirties nuo širdies ir kitų ligų rizika buvo dvigubai didesnė už tuos, kurie gėrė mažiau nei 30 gramų“, - sakė projekto ekspertas Jeanas Welsh.
Pasak mokslininkų, gėrimuose, kuriuose yra gausu cukraus, nėra maistinių medžiagų, kurios galėtų sulėtinti cukraus absorbcijos procesą organizme, o cukraus turintys maisto produktai turi riebalų ir baltymų, kurie sulėtina medžiagų apykaitą.
Todėl saldieji gėrimai yra pavojingesni nei saldūs maisto produktai: jie iš karto suteikia galingą cukraus antplūdį į organizmą.
Dėl šios priežasties vidaus sistemos naudoja papildomus išteklius cukraus stabilizavimui, o tai silpnina imuninę sistemą ir trukdo kovoti su patogeninėmis medžiagomis.