Daugelis žmonių naujaisiais metais pasiryžta lieknėti – jei jūs esate vienas iš jų, gali praversti šis naudingas patarimas. Kitaip, nei dažnai manoma, figūrai sutvirtinti nebūtina valandų valandas leisti ant treniruoklių.
Ištirpdyti gelbėjimosi ratą aplink pilvą gali būti paprasta – pakaks į mitybos racioną įtraukti daugiau riebalus deginančio maisto. Pasirodo, čai arbata gali būti naudojama ir svoriui mesti.
Manoma, kad šis aitrus gėrimas, kilęs iš Indijos, padeda kūnui naikinti riebalus.
NCBI paskelbtas tyrimas rodo, kad vienas puodelis arbatos per dieną gali pašalinti nepageidaujamus kilogramus.
Tris mėnesius šią arbatą gėrę tyrimo dalyviai liemens srityje sulieknėjo beveik 2 cm.
Šie rezultatai išnyko po šešių mėnesių, todėl mažai tikėtina, kad puikūs rezultatai išliks ilgą laiką.
Taip pat rekomenduojama arbatą gerti saikingai, palaikant sveiką ir subalansuotą mitybą, jei norite geriausių rezultatų. Nors tyrimai rodo, kad geriausiai riebalų deginimui tinka juodoji arbata, čai gėrimuose esantis imbieras gali turėti ypatingų savybių.
„UK National Library of Medicine“ paskelbtas tyrimas rodo, kad šis šakniavaisis skatina sotumo jausmą.
Tyrėjai stebėjo šio prieskonio poveikį grupei viršsvorio turinčių vyrų. Tyrimo dalyviai sakėsi jautęsi sotesni, todėl valgę mažiau ir numetę daugiau svorio.
Šiai teorijai taip pat pritaria Kinijos Žemės ūkio universiteto tyrėjai. Mokslininkai surinko duomenis iš 60 kitų tyrimų ir žiūrėjo, kaip šakniavaisis veikia organizmą.
Manoma, kad šis supermaistas padeda virškinti angliavandenius, deginti riebalus ir reguliuoti insuliną.
Tyrėjai teigimu, tyrimas „patvirtino, kad imbieras ir pagrindinės jo sudedamosios dalys turi teigiamą poveikį kovoje su nutukimu, diabetu, kardiologinėmis ligomis ir susijusiais sutrikimais.“
Taigi, kaip į savo valgiaraštį įtraukti daugiau čai arbatos?
Nudžiugsite sužinoję, kad jos galima paprasčiausiai įsigyti prekybos centre. Jei norite, šios kvapnaus gėrimo galite pasigaminti ir namuose.
Paprasčiausias receptas – grūstuve susmulkinkite kardamono skilteles ir pipirus. Tuomet sudėkite juos į vidutinio dyžio puodą kartu su cinamono lazdelėmis, imbieru, pienu ir vandeniu.
Kai užvirs, pridėkite juodosios arbatos ir leiskite pastovėti dešimt minučių. Nukoškite į puodelį ir mėgaukitės.