Šis burokėlių humusas skiriasi nuo klasikinio humuso ne tik spalva, bet ir skoniu. Spalvų ir skonių harmonija nukeldins jus į karštą vasaros dieną. Jis laisvai išstovės šaldytuve ir savaitę, o tiks beveik prie visko – ant sumuštinio, su pjaustytomis daržovėmis, prie pagrindinių patiekalų, į tortiliją ir t.t.
Reikės: 250 g avinžirnių (virtų ar konservuotų); 1 virto burokėlio; 1-1,5 šaukštelio krienų; 1-2 skiltelių česnako; 1 šaukšto tahini; 2 šaukštų citrinos sulčių; 1 šaukšto alyvuogių aliejaus; 2-3 šaukštų skysčio nuo avinžirnių; druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti:
Viską sudedame į maisto smulkintuvą, triname iki vientisos masės. Ragaujame, ar nieko netrūksta.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @bandysiu.