• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Šis burokėlių humusas skiriasi nuo klasikinio humuso ne tik spalva, bet ir skoniu. Spalvų ir skonių harmonija nukeldins jus į karštą vasaros dieną. Jis laisvai išstovės šaldytuve ir savaitę, o tiks beveik prie visko – ant sumuštinio, su pjaustytomis daržovėmis, prie pagrindinių patiekalų, į tortiliją ir t.t.

Reikės: 250 g avinžirnių (virtų ar konservuotų); 1 virto burokėlio; 1-1,5 šaukštelio krienų; 1-2 skiltelių česnako; 1 šaukšto tahini; 2 šaukštų citrinos sulčių; 1 šaukšto alyvuogių aliejaus; 2-3 šaukštų skysčio nuo avinžirnių; druskos ir pipirų pagal skonį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip gaminti:

Viską sudedame į maisto smulkintuvą, triname iki vientisos masės. Ragaujame, ar nieko netrūksta.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @bandysiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų