• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Visai drąsiai teigčiau, kad coleslaw (liet. kopūstų salotos) JAV yra pačios populiariausios visoje šalyje… Jų galima užsisakyti kiekviename restorane ar greito maisto užkandinėje, nusipirkti bet kurioje didesnėje ar mažesnėje parduotuvėje. Žodžiu, tai vienos pagrindinių salotų amerikietiškoje virtuvėje. Dažniausiai perkant tokias kopūstų salotas parduotuvėje ar greito maisto užkandinėje JAV, kopūstas ir morkos būna labai labai susmulkinti, tačiau aš labiau mėgstu truputį stambiau supjaustytas daržoves.

„Visai drąsiai teigčiau, kad coleslaw (liet. kopūstų salotos) JAV yra pačios populiariausios visoje šalyje… Jų galima užsisakyti kiekviename restorane ar greito maisto užkandinėje, nusipirkti bet kurioje didesnėje ar mažesnėje parduotuvėje. Žodžiu, tai vienos pagrindinių salotų amerikietiškoje virtuvėje. Dažniausiai perkant tokias kopūstų salotas parduotuvėje ar greito maisto užkandinėje JAV, kopūstas ir morkos būna labai labai susmulkinti, tačiau aš labiau mėgstu truputį stambiau supjaustytas daržoves.

REKLAMA

Dėl to mano kopūstų salotų variante morkas tarkavau stambesne tarka, o kopūstus supjausčiau mažomis juostelėmis. Bet, žinoma, susmulkinkite daržoves salotoms taip, kaip labiau mėgstate, bet kokiu variantu, labai gardu.

Šioms salotoms skirtas padažas labai puikiai tinka pagardinti ir kitas salotas, mišraines ar tiesiog gali būti kaip padažas prie įvairiausių užkandžių.

REKLAMA
REKLAMA

Padažo skonį galite reguliuoti pagal ingredientų kiekį, pritaikydami savo skoniui, bet padažas pagamintas pagal recepte nurodytus kiekius turėtų tikrai patikti daugeliui. Skanaus!“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

REKLAMA

~4 porcijos. Reikės: 0,5 nedidelio kopūsto galvos; 2 vidutinio dydžio morkos.

Padažui: 3 valg. š. majonezo; 1 valg. š. balto acto; ¼ arb. š. druskos; 1 arb. š. cukraus; ¼ arb. š. baltųjų pipirų.

 

Kopūstų mišrainės receptas

Kopūstą supjaustome plonais siaurais šiaudeliais. Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Sumaišome su kopūstu.

Padažo ingredientus gerai išmaišome viename dubenėlyje ir sumaišome su kopūstų salotomis. Skanaus!

Kai gaminsite padažą paragaukite ar pagal Jūsų skonį netrūksta kurių nors sudedamųjų dalių.

actą pakeiskite lašeliu citrinos sulčių....bus skaniau ir sveikiau
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų