Teigiama, kad Jos Didenybė mėgo gerti kokteilius, pagamintus iš prancūziško aperityvo ir džino – žvelgiant į tuščias parduotuvių lentynas, panašu, kad daugelis yra pasiruošę pakelti taurę karalienės garbei.
Karalienės garbei ruošiasi pakelti taures
Viena iš karalienės mėgstamiausio kokteilio sudedamųjų dalių yra vyno pagrindu pagamintas aperityvas iš Prancūzijos. Patikrinus prekybos centrų elektronines parduotuves, visur jis buvo išparduotas, rašo mirror.co.uk.
Praėjusią savaitę BBC taip pat pasakojo, kad kituose prekybos centruose šie gėrimai taipogi buvo išparduoti.
Šis alkoholinis gėrimas taip pat buvo išpirktas birželį, kai šalis šventė Karalienės platininį jubiliejų, kuris pažymėjo jos valdymo 70-metį.
Vyno pagrindu pagamintą aperityvą 1984 metais sukūrė seras Joseph Dubonnet, kuris buvo Paryžiaus vyno pirklys ir chemikas. Chinino pagrindu pagamintą aperityvą mėgo karalienė Elžbieta II, taip pat ir jos motina.
Kokteilį, kuris karalienės garbei pavadintas Karališkuoju kokteiliu, sudaro dvi dalys vyno pagrindu pagaminto aperityvo, viena dalis džino, du ledo gabalėliai ir griežinėlis citrinos. Teigiama, kad karalienė mėgdavo paskanauti šio kokteilio prieš pietus.
Karalienė Motina kartą artėjant pietums sakė: „Manau, kad šiandien pasiimsiu du mažus butelius aperityvo ir džino, jei jų prireiktų.“