• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio rytą restorane „Prancūzai“ klegėjo vaikų juokas ir netilo mamų kalbos. Vėlyvųjų pusryčių pakviestos mamos galėjo įvertinti ryto valgiais garsėjantį restoraną, rašoma pranešime spaudai.

78

Antradienio rytą restorane „Prancūzai“ klegėjo vaikų juokas ir netilo mamų kalbos. Vėlyvųjų pusryčių pakviestos mamos galėjo įvertinti ryto valgiais garsėjantį restoraną, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Kaip tikina Vilniuje, Naujamiestyje įsikūrusios restorano vadovai, jų išskirtinumas – prancūziška dvasia alsuojantys patiekalai ir itin gausus maisto pasirinkimas.

Restorano renginyje apsilankė apie motinystę rašančios tinklaraštininkės ir žinomos mamos. Vėlyvųjų pusryčių kartu su atžalomis nepraleido psichologė ir aktorė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė, dviejų mergaičių mama Julija Žižė, drabužių kūrėja Sandra Šernė, prekės ženklo įkūrėja Rūta Mackevičiūtė, tinklaraščio „Babyblog“ autorė Sotera Šveikauskaitė.

Renginio nepraleido ir grožio specialistė bei grožio salono savininkė Sofio Gelašvili-Niūniavė. Nepaisant to, kad moteris neseniai išgyveno šeimos krizę, pusryčių metu spinduliavo ne tik grožiu, bet ir puikia nuotaika.

REKLAMA
REKLAMA

„Pastebėjome, kad mūsų vėlyvuosius pusryčius ypač pamėgo šeimos. Todėl sekmadieniais restorane būna labai daug veiksmo. Vaikai neleidžia nuobodžiauti nei tėvams, nei personalui (juokiasi). Sekmadienio pusryčiai kavinėje ar restorane yra labai populiari pramogą. Žmonės nenori savaitgalį leisti virtuvėje, tingi gaminti. Mieliau nueina skaniai pavalgyti, praleisti laiką kartu, pasidžiaugti vienas kito draugija“, – pasakoja restorano vadovė Rūta Platačiūtė-Burneikė.

REKLAMA

Kviestiniai vėlyvųjų pusryčių svečiai skanavo užkandžius iš bufeto. Jame laukė įdaryti kruasanai, įvairūs kišai, lašiša, midijos. Smaližiai taip pat nebuvo nuskriausti. Jie įvertino kelių rūšių desertus. Renginys nepraėjo ir be populiariausio pusryčių patiekalo restorane – Benedikto kiaušinių. Svečiai galėjo rinktis, kurių skonis jiems gardžiausias: su rūkytu Portobelo grybu, lašiša ar vytintu kumpiu.

Pasivaišinus pusryčiais, mamos galėjo lengviau atsikvėpti ir pasikalbėti. Mažųjų svečių laukė restorane esantis vaikų kampelis ir linksmybės kartu su animatore. Renginio viešnios džiaugėsi, kad Vilniuje atsiranda vis daugiau restoranų, kuriuose yra nepamirštami ir vaikai. Pavalgius jie gali leisti laiką tarp žaislų ir draugaudami vieni su kitais, o tėvai – skirti laiko sau.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai į naujus namus už miesto persikrausčiusi J. Žižė pasakojo, kad labai mėgsta mėgautis savaitgalio pusryčiais. Moteris juokėsi – dar nespėjo atsidžiaugti nauju būstu, todėl pusryčiauti lieka namuose ir restoranai jos nevilioja. „Savaitgalio pusryčiai mums yra labai svarbūs. Nereikia skubėti į darbus, galime pasimėgauti vienas kito draugija. Kepame blynus, kiaušinienę… Gaminu aš, nes mano vyras to daryti nemoka. Mums labai gera būti naujuose namuose. Į miestą pusryčiauti lekiame tada, kai norime susitikti su draugais“, – pasakojo žinoma moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginyje kalbinta S. Šernė teigė, kad jai svarbiausia sveiki pusryčiai šeimos apsuptyje. Savaitgalio rytai yra laikas, kai visa šeima gali pabūti kartu. „Bandau įvesti griežtą tradiciją – savaitgaliais pusryčiaujami visi kartu ir kol paskutinis nebaigia valgyti, niekas negali pakilti nuo stalo. Man atrodo, kad tai yra laba gražu, o pusryčiai apjungia šeimą. Darbo dienomis to negalime sau leisti: laukia darbai, darželis“, – pasakojo S. Šernė.

Moteris itin rūpinasi savo figūra ir gera savijauta, daug sportuoja. Todėl dažnai vienus patiekalus tenka gaminti vaikams, o kitus – sau ir vyrui. „Dažniausiai tai būna košė arba kiaušiniai, salotos. Tokių dalykų kaip blynai mes šeimoje nevalgome. Taip pat nevalgome duonos, kepinių, padažų. Manau, kad tai yra nesveika. Pirmenybę teikiu grynam, paprastam maistui. Jei košė – tai be sviesto, pieno, tačiau pagardinta cinamonu, druska ar sūriu. Mano vaikai nevalgo kepto maisto, todėl kiaušinius tik verdu. Noriu, kad mano vaikai priprastų prie sveikos mitybos, nes nesveikų maistų prisiragauja darželyje, gimtadieniuose“, – pasakojo S. Šernė.

Žaliavalgystę propaguojanti S. Gelašvili pusryčiams renkasi vaisių ir daržovių glotnučius. Mėgstamiausią ryto gėrimą ji gaminasi iš špinatų, migdolų pieno, banano ir proteino miltelių. Dukrelė Ema pusryčiams valgo varškę. „Turime tradiciją – su vaikystės drauge einame sekmadienio pusryčių į vieną sostinės restoraną. Mano šeimoje sekmadienio rytai taip pat būdavo skirti pusryčiams. Tai laikas, kai visi galėdavome susitikti: broliai, mama tėtis“, – pasakojo renginio viešnia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų