Ali pasiūlys nepaprastai skanių tartalečių su obuolių įdaru receptą. Obuoliai, braškės, karamelė, maskarponė, bazilikas, vanilė – fantastiniai skonių deriniai maišysis tarpusavyje. Tai yra prabangus desertas, kurį tikrai kiekvienas gali pasigaminti namuose. Jei su šiuo desertu pavyko nustebinti šefą Gian Luca, tai tikrai nustebinti galima bet ką.
Taip pat neliks pamiršti ir žuvies mėgėjai. Gian Luca gamins tuno kepsnį, kuris yra neįtikėtinai lengvai paruošiamas. Taip pat primins ir klasikinio itališko patiekalo risotto gamybą, kuris šį kartą bus kaip garnyras. Kaip sako Ali, šis patiekalas turi būti įtrauktas į nuostabių patiekalų meniu.
Tuno kepsnys su risotto
Jums reikės:
• Dviejų tuno filė gabaliukų • 1 mėlynojo svogūno • 1 geltonosios paprikos • Kelių šakelių petražolių • 2 šaukštelių kaparėlių • 1 šaukštelio rudojo cukraus • 250 g ryžiai carnaroli • 2 daržovių sultinio kubelių • 2 l vandens • Kelių konservuotų pomidoriukų • Balzaminio acto • Alyvuogių aliejaus • Druskos • Pipirų
Užvirinti vandenį ir įmesti 2 sultinio kubelius. Virti, kol kubeliai ištirps.
Svogūnus, papriką ir petražoles susmulkinti.
Aukštoje temperatūroje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti svogūną. Tuomet suberti papriką. Jai suminkštėjus įberti kaparėlius ir rudojo cukraus. Kai daržovės karamelizuosis, suberti ryžius. Įpilti šlakelį balzaminio acto. Kai ryžiai taps beveik skaidrūs (viduryje dar matoma balta širdelė), pradėti pilti karštą sultinį.
Pradžiai įpilti du samčius. Risotto virti ant vidutinės kaitros pastoviai maišant. Nugaravus skysčiui po truputį pilti sultinį. Tai užtruks apie 15-20 min. Ryžiai turi būti minkšti ir apvalūs.
Ant gerai įkaitintos grilio keptuvės dėti kepti alyvuogių aliejumi įtrintą tuną. Abi puses užtenka kepti po kelias minutes. Kepant užberti druskos ir pipirų.
Į gilų dubenį dėti risotto, ant viršaus riekelėmis pjaustytą tuną, skoniui paryškinti puikiai tiks keli konservuoti ir švelniai džiovinti pomidoriukai bei smulkintos petražolės.
Tartaletė su obuoliais ir migdoliniu traškučiu
Jums reikės:
• 9 keptų tartalečių (8 cm skersmens)
Obuolių įdarui reikės:
• 4 obuolių (Granny Smith) • 5 didesnių braškių • 4 šaukštų cukraus • 1 šaukštelio sviesto • Kelių lašelių vanilės ekstrakto
Migdoliniam traškučiui reikės:
• 1 kiaušinio baltymo • 1 šaukšto cukraus • 150 g migdolų drožlių ar lazdelių
Kremui reikės:
• 330 g grietinėlės • 25 g baziliko • 55 g cukraus pudros • 150 g maskarponės sūrio
Obuolius nulupti, išimti sėklytes ir supjaustyti smulkiais kubeliais (0.5 cm). Į įkaitintą prikaistuvį supilti cukrų ir kaitinti, kol jis ištirps (nemaišyti). Geriausia cukrų supilti per du kartus. Jam ištirpus sudėti kambario temperatūros sviestą ir iškart suberti obuolius. Atsargiai maišyti, kol karamelė pasiskirstys. Užberti kelis lašelius vanilės ekstrakto ir palikti 10 min. troškintis ant vidutinės kaitros. Baigiant troškintis suberti kubeliais pjaustytas braškes. Įdarą sudėti į tartaletes ir palikti šaldytuve, kol atvės.
Migdoliniam įdarui permaišyti baltymą su cukrumi, suberti migdolų lazdeles ar drožles ir plonu sluoksniu dėti į kepimo žiedus ar formeles (8 cm skersmens). Kepti 180°C temperatūroje 10 min. konvekciniu režimu.
Bazilikus sudėti į grietinėlę, sublenderiuoti, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve nakčiai, kad prisigertų baziliko skonio. Tuomet grietinėlę nukošti ir išplakti kartu su cukraus pudra ir maskarponės sūriu. Kremą sudėti į konditerinį maišelį ir ant tartalečių formuoti nemažus kauburėlius. Ant viršaus šiek tiek paspaudžiant dėti migdolinius traškučius. Pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!