Šaltalankiuose gausu vitaminų, mineralinių medžiagų, antioksidantų ir baltymų. Vitamino C juose yra 9 kartus daugiau negu citrinose.
Šaltalankio uogose gausu kalio, kalcio, magnio, geležies, fosforo. Taip pat – folio rūgšties, vitaminų B1, B2, B6 ir E. Tai vienas maistingiausių produktų.
Šaltalankį drąsiai galima naudoti, jei norite apsisaugoti nuo peršalimo, rašoma style.nv.ua
Šaltalankių arbatos receptas
Jums reikės:
Saujos nuplautų šaltalankio uogų (tinka šviežios arba šaldytos), cinamono lazdelės, šaukšto medaus, verdančio vandens.
Į indą, iš kurio gersite arbatą, suberkite pusė saujos uogų ir jas pagrūskite, kad išbėgtų viduje esančios sultis. Užpilkite verdančiu vandeniu, sudėkite likusias uogas, pagardinkite medumi ir cinamono lazdele.