Jums reikės:
litro vandens, 200 ml 9 proc. acto arba obuolių acto, 150 gramų cukraus, 25 gramų druskos, 5 lauro lapelių, 5 pipirų.
Į 1 litro stiklainius po:
1 a.š. sausų garštyčių, kelių krapų žiedynų, 2 skiltelių česnako, pasmulkintų griežinėliais pjaustytų agurkų
Agurkus nuplauti ir įmesti į puodą su užvirusius vandeniu. Išjungti kaitrą ir uždengus dangčius palikti 5 minutėmis. Iš vandens ištraukus agurkus supjaustyti griežinėliais ir sudėti į stiklainius ant prieskonių.
Marinatui užvirinti vandenį su druska ir cukrumi, lauro lapais ir pipirais. Virti kol druska ir cukrus pilnai ištirps. Supilti actą ir kai vanduo vėl užvirs karštu marinatu užpilti agurkėlius. Iš karto užsukti dangeliais.
Pridengti storesniu rankšluosčiu ir palikti atvėsti. Stiklainius ruošiau išplaudama indaplovėje ir tuomet perliedama verdančiu vandeniu.
Dangtelius naudojau užsukamus, trumpam juos įmečiau į verdantį vandenį. Užpiltų marinatu agurkų papildomai nekaitinau.
Šaltinis: http://skanuskasneliai.blogspot.com/