• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seniai nusižiūrėtas ir sudominęs receptas. Nustebino spalvų ir skonių įvairumu ir darnumu.

Ko reikės:


  • apie 100g slėgto panyro

  • saujos kokoso drožlių

  • 0.5 šaukštelio kumino

  • lauro lapelio

  • šaukštelio maltos kalendros

  • po 0.5 šaukštelio ciberžolės, tarkuoto muskato, malto cinamono, malto kardamono,

  • po 0.25 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų, juodųjų pipirų

  • žiupsnio asafetidos, maltų gvazdikėlių

  • 100g ryžių (naudojau plikytus)

  • saujos razinų

  • puodelio išrūgų (liko nuo panyro gaminimo, jei neturit, pilkit vandenį)

  • 2 šaukštų cukraus

  • 0,5 šaukšto druskos (dėjau mažiau)

  • šiek tiek aliejaus




Gaminimas:

REKLAMA
REKLAMA

Nors ingredientų ir daug, bet pats gaminimas labai paprastas: kokoso drožles pakepinam šaukšte aliejaus. Atidedam. Tada įkaitinam dar šiek tiek aliejaus, panyrą, supjaustytą kubeliais, apkepinam aliejuj. Atidedam.

REKLAMA

Tada įkaitinam dar šiek tiek aliejaus, jame pakepinam lauro lapą ir kuminą. Po pusės minutės suberiam likusius maltus prieskonius, keletą sekundžių pakepinam. Suberiam ryžius. Kepinam keletą minučių, kol ryžiai taps šiek tiek rudi ir permatomi. Tuomet sudedam keptą panyrą, razinas, cukrų, druską. Supilam išrūgas. Išmaišom. Užverdam. Sumažinam ugnį ir pamirštam 20 min. Po jų suberiam pakepintą kokosą, išmaišom ir patiekiam.

Ką gi.. Tai - šiek tiek neįprasto, bet tikrai pikantiško ir turtingo skonio patiekalas.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų