• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kelerius metus Norvegijoje praleidęs Artūras Marcinkevičius ir Danijoje dirbęs jo bičiulis Ramūnas Venslovaitis nuo pirmų emigracijos dienų žinojo, kad gyventi ten tikrai neliks. Galvoje pradėjus suktis verslo idėjoms grįžimas į Lietuvą tapo tik laiko klausimu. Dabar vyrai jau yra kone pusmetį Šakiuose veikiančios sulčių spaudyklos „Sulčiukas“ įkūrėjai. Nors abu sutinka, kad pradžia buvo nelengva, rezultatu vyrai džiaugiasi ir nesigaili pasiryžę veikti.

 Kelerius metus Norvegijoje praleidęs Artūras Marcinkevičius ir Danijoje dirbęs jo bičiulis Ramūnas Venslovaitis nuo pirmų emigracijos dienų žinojo, kad gyventi ten tikrai neliks. Galvoje pradėjus suktis verslo idėjoms grįžimas į Lietuvą tapo tik laiko klausimu. Dabar vyrai jau yra kone pusmetį Šakiuose veikiančios sulčių spaudyklos „Sulčiukas“ įkūrėjai. Nors abu sutinka, kad pradžia buvo nelengva, rezultatu vyrai džiaugiasi ir nesigaili pasiryžę veikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neabejojo, kad grįš

Porą metų prieš gimstant sulčių spaudyklos idėjai A.Marcinkevičius uždarbiavo Norvegijos statybose. „Nuo pat pirmosios dienos ten žinojau, kad niekada čia neliksiu. Nesvarbu, kad atlyginimas buvo geras. Man norėjosi turėti ką nors savo. Grįžęs į Lietuvą įsidarbinau policijoje, nepavykus suderinti nemokamų atostogų teko pasirinkti kas svarbiau – verslas ar konkreti darbo vieta. Taigi, pradėjau sukti galvą, ieškodamas patrauklios idėjos, tiesa, tai dariau dar Norvegijoje“, – kaip kilo mintys imtis nuosavo verslo, prisiminė vyras.

REKLAMA

A.Marcinkevičius pasakojo, kad konkreti verslo idėja kilo kartą iš Šakių nuvažiavus į kito miesto obuolių spaudyklą išsispausti sulčių: „Spaudykloje teko palikti obuolius, o kitą dieną atvažiuoti pasiimti sulčių. Pamaniau – labai brangu du kartus važinėti.

Be to, kitą dieną neturėjau tam laiko. Tad parvažiavau į Šakius ir nulėkiau pas draugą Ramūną su idėja – darom vaisių ir daržovių spaudyklą, kurioje ne tik išspausime, bet ir pasterizuosime sultis bei pilstysime į pakuotes.“

REKLAMA
REKLAMA

Išgirdęs Artūro pasiūlymą iškart susidomėjau. Nutarėme paskaičiuoti, kokių reikia investicijų. Tuomet susidūrėme su problema – nežinojome, kaip skaičiuoti, iš kur gauti įrangos, kiek ji kainuoja, kiek elektros eikvoja, kiek kainuoja patalpos ir pan. Taigi nusprendėme keliems mėnesiams šią idėją „uždaryti į stalčių“, – prisiminimais dalijosi vienas „Sulčiuko“ įkūrėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po kelių mėnesių A.Marcinkevičius dalyvavo „Verslios Lietuvos“ seminare apie verslo pradžiamokslį ir draugai vėl sugrįžo prie savo idėjos. „Į laikraštį įdėjome skelbimą, kad ieškome patalpų. Pamatę, kiek reikia investuoti į patalpų paruošimą ir jų nuomos kainą, supratome, jog teks suktis kitaip... Nutariau išnaudoti savo name esantį garažą ir čia įrengti spaudyklą. Susėdom su Ramūnu ir nusprendėme – darom!“, – pasakojo pašnekovas.

REKLAMA

Svarbiausia – nebijoti ir nesustoti

Nors ir buvo įvairių sunkumų, abu vyrai labai džiaugiasi vis dėl to pasiryžę įgyvendinti savo idėją. Dar tik mąstantiems realizuoti savo verslo planus A.Marcinkevičius patarė nestokoti noro ir tikėti savo idėja. „Nebijokite kreiptis pagalbos į savivaldybę, „Verslią Lietuvą“, verslo informacijos centrus ar panašias įstaigas. Tikrai sulauksite pagalbos“, – ragino verslininkas. Jo teigimu, svarbiausia nebijoti ir nenuleisti rankų pirmai problemai iškilus.

Parengta pagal Lietuvos darbo biržos informaciją. Sekite Kryptis karjerai naujienas Facebook paskyroje! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų