Kai pasaulio čempionė nesiruošia varžyboms su pajėgiausiomis pasaulio sportininkėmis, ji gamina rissotto, ruošia įvairias salotas bei vyro mėgstamiausią kiaušinienę. Du pasaulio rekordus ir daugybė aukso medalių savo sąskaitoje turinti prestižinio dviračių sporto žvaigždė prisipažįsta, kad būnant svetur, labiausiai namus jai primena garuojančios tradicinės kiaušinienės kvapas.
Pusmetis gyvenant padidintu tempu
Prasidėjus aktyviajam dviračių sporto sezonui, kelionės po įvairiausias pasaulio šalis tampa neatsiejama Simonos Krupeckaitės kasdienybe. Žiemą vyksta pagrindinės šio sporto varžybos, tad ruoštis joms tenka vykti į sportines stovyklas užsienyje. Nors varžybų įkarštis sportininkę užveda taip, kad laikas svetur praskrieja akimirksniu, tačiau ji prisipažįsta, kad neretai apima itin stiprus ilgesys Lietuvai.
„Lapkričio mėnesį prasideda pusmetį trunkantis svarbiausių varžybų maratonas bei pasiruošimas joms. Tuo metu treniruotis Lietuvoje būna per šalta, tad tenka ilgam išvykti į užsienį",- teigia Simona.
Lietuvą svetur garsinančios sportininkės gyvenimas tuomet kunkuliuoja pilnu tempu: kasdienės treniruotės, atsakingos varžybos bei nuolatinės kelionės, kurios jau tapo Simonos kasdienybe. Tuo metu sportininkė spėja ne tik aukso medalius skinti ir gerinti pasaulio rekordus, bet ir derinti karjerą su asmeniniu gyvenimu.
Arčiausiai namų jaučiasi gamindama
Pasak čempionės, varžybų svaigulys bei pasiruošimas joms atima visą laiką, tačiau esant galimybei, ji mielai skiria laiko virtuvei ir tokiu būdu trumpam mintimis persikelia į namus. Sportininkė pabrėžia, kad ilgam būti toli nuo namų tiek laiko nėra lengva, tad jai pasisekė, kad vyras, kuris yra ir jos treneris, visur buna kartu. Norėdama prisiminti namų jaukumą sportininkų pora palepina save mėgstamiausiais namuose ruošiamais patiekalais. Tuomet mieliausiai Simona ruošia pagal vyro receptą abiejų taip mėgstamą kiaušinienę su pomidoriukais.
„Receptas yra labai paprastas: pakepinu svogūnus su dešrelėmis, tuomet pridedu kapotų pomidoru ir įmušu kiaušinį, kurį likus kelioms minutėms iki paruošimo gardinu druska ir pipirais. Pusryčius patiekiu kartu su salotomis bei mūsų pamėgtais padažais. Tiesa, kadangi ypač prisižiūrime savo mitybą, stengiamės rinktis ir sveikesnius, padažus, kuriuose nėra kenksmingų priedų, pavyzdžiui „Daumantų“ produkcijos“, - sako Simona.
Šeimininkauti virtuvėje Simona Krupeckaitė itin pamėgo dar jaunystėje. Pradėjus siekti profesionalios sportininkės karjeros, teko dar daugiau dėmesio skirti savo mitybai bei dažnai atsisakyti tam tikrų produktų ir garnyrų. Tačiau, anot sportininkės, tai tik skatina pasitelkti fantaziją gaminant ir sveikai, ir gardžiai.