100g ryžių [naudojau plikytus]
~75g špinatų [naudojau šaldytus]
0,5 šaukštelio maltos kalendros
lauro lapelis
puodelis vandens
nedidelė saujelė žemės riešutų [naudojau kepintus sūdytus]
žiupsnis druskos
šaukštas aliejaus
+rūkyta/sūdyta lašišos filė - pagal skonį ir poreikius
Procesas:
Ryžius nuplaunam, mirkom vandeny 15 min, paliekam nuvarvėti. Špinatus paruošiam pagal instrukciją: maniškė buvo tokia: virti 6 min :) po to nukošti.
Keptuvėj įkaitinam aliejų, dedam kalendrą, lauro lapelį, pakepam minutę. Tada suberiam ryžius, pakepam dar kelias minutes, kol ryžiai tampa permatomi. Tuomet sudedam špinatus, išmaišom. Pilam vandenį, dedam druską, išmaišom. Kai užverda, dar kartą išmaišom, uždengiam dangčiu ir 20 min pamirštam. Po jų suberiam riešutus, išmaišom. Dedam į lėkštę, jei naudojam lašišą - susmulkinam ir uždedam ant viršaus. Viskas.
Skanaus!
rutuliuko-virtuve.blogspot.com nuotr.