• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Originalus receptas vadinasi "Palak čaval" ir tarp ingredientų tikrai nėra lašišos. Nes tai - puikus indiškas vegetariškas patiekalas. Lašiša čia atsirado visai netyčia. Nes, prisiminus kolegių komentarus apie antrąsias puses, kurie - gryni mėsėdžiai, pagalvojau, kad gal su modifikacijom receptas galės būt pritaikytas platesniam vartotojų ratui.



Ingredientai [šiek tiek neįprastas formatas - viena porcija]:

Originalus receptas vadinasi "Palak čaval" ir tarp ingredientų tikrai nėra lašišos. Nes tai - puikus indiškas vegetariškas patiekalas. Lašiša čia atsirado visai netyčia. Nes, prisiminus kolegių komentarus apie antrąsias puses, kurie - gryni mėsėdžiai, pagalvojau, kad gal su modifikacijom receptas galės būt pritaikytas platesniam vartotojų ratui.



Ingredientai [šiek tiek neįprastas formatas - viena porcija]:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

100g ryžių [naudojau plikytus]

~75g špinatų [naudojau šaldytus]

0,5 šaukštelio maltos kalendros

lauro lapelis

puodelis vandens

nedidelė saujelė žemės riešutų [naudojau kepintus sūdytus]

žiupsnis druskos

šaukštas aliejaus

REKLAMA

+rūkyta/sūdyta lašišos filė - pagal skonį ir poreikius

Procesas:

Ryžius nuplaunam, mirkom vandeny 15 min, paliekam nuvarvėti. Špinatus paruošiam pagal instrukciją: maniškė buvo tokia: virti 6 min :) po to nukošti.

Keptuvėj įkaitinam aliejų, dedam kalendrą, lauro lapelį, pakepam minutę. Tada suberiam ryžius, pakepam dar kelias minutes, kol ryžiai tampa permatomi. Tuomet sudedam špinatus, išmaišom. Pilam vandenį, dedam druską, išmaišom. Kai užverda, dar kartą išmaišom, uždengiam dangčiu ir 20 min pamirštam. Po jų suberiam riešutus, išmaišom. Dedam į lėkštę, jei naudojam lašišą - susmulkinam ir uždedam ant viršaus. Viskas.

Skanaus!



rutuliuko-virtuve.blogspot.com nuotr.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų