• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai va, mielieji, ta proga, kad pagaliau pavyko pasigaminti panyrą [valio!], pasigirsiu ir ką šiandien su juo veikiau.

REKLAMA
REKLAMA

Reikėjo:

~150g slėgto panyro

stiklinės ryžių [naudojau plikytus]

0,5 šaukštelio maltų kardamonų

0,5 šaukštelio ciberžolės

1-2 šaukštelių druskos

kelių gvazdikėlių

šiek tiek aliejaus kepimui

~2 puodelių vandens

šiek tiek sviesto [nebūtinai]

REKLAMA

Gaminam šitaip:

[nežinau, ar šita dalis būtina, bet gaminau vadovaujantis knygoj siūlomom instrukcijom]ryžius nuplaunam po šaltu vandeniu, mirkom ~15min, tada paliekam nuvarvėti.

Panyrą supjaustom nedideliais kubeliais. Keptuvėj įkaitinam šiek tiek aliejaus, jame apkepam panyro kubelius kol gražiai apskrunda. 0,5 stiklinėj vandens ištirpinam šaukštelį druskos, beriam ciberžolę, sudedam apkeptus panyro kubelius.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvėj įkaitinam dar šiek tiek aliejaus, minutę apkepam kardamonus ir gvazdikėlius, sudedam nuvarvėjusius ryžius, porą minučių vis pamaišydami kepinam. Tuomet supilam likusį vandenį [~1,5 stiklinės], kai užverda - išmaišom, uždengiam keptuvę dangčiu ir paliekam 20min. Po jų ant ryžių pridedam porą gabaliukų sviesto [nebūtinai, bet aš dėjau], nukošiam skystį, kuriame mirko panyras, kubelius sudedam į ryžius ir atsargiai išmaišom.

Skanu skanu skanu! Aš gal kiek padauginau druskytės, bet šiaip tikrai labai skanu.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų