Vienas tradicinių Kinijos patiekalų – ryklių sriuba, gali greitai likti tik gardžiu prisiminimu. Honkonge stiprėjantis gyvūnų teisių judėjimas reikalauja šį patiekalą uždrausti, rašo „travel.ru“.
Šiuo metu vietinei valdžiai jau yra pateiktas pasiūlymas uždrausti šią prašmatnių restoranų meniu „puošmeną“.
Prekyba ryklių produktais – milžiniškus pelnus nešantis ir itin kruvinas verslas – pasak aplinkosaugininkų kasmet pasaulyje dėl to žūsta apie 73 mln. ryklių. Tūkstančiai kitų žuvų, atsitiktinai pakliuvusių ant kabliuko, išmetamos į jūrą ir ten miršta.
Ryklių sriuba pradėta gaminti Mingų dinastijos ( 1368-1644) laikais ir greitai išpopuliarėjo kitose Azijos šalyse. Šiuo metu ji dažniausiai ruošiama Honkonge. Tai – privalomas vestuvių bei prabangių švenčių patiekalas. Tad gebėjimas įpirkti šios sriubos laikomas gerbūvio požymiu.
Tad vietos aktyvistai pripažįsta, jog kovoti su tokiu įsisenėjusiu papročiu bus tikrai sudėtinga.