Vakaro pagrindinis akcentas buvo maisto gaminimo show, kurio metu buvo pristatyta pagrindinė leidinio idėja – pateikti Baltijos krašto sezoninių patiekalų ir baltiškos mados vientisos estetikos sintezę. Išskirtinį pasirodymą surengė geriausias modernionios virtuvės šefas iš Latvijos - Nauris Jakuško (Bergs restoranas), kuris taip pat bus vienas iš sekančio, jau tarptautinio “Mada ir Maistas” rudens-žiemos 14/15 leidinio, svečių. Šefas specialiai Julia Janus rudens-žiemos kolekcijai sukurs 15 patiekalų naudodamas tik sezoninius Baltijos kraštui būdingus ingredientus.
Renginio svečiai taip pat turėjo išskirtinę progą improvizuoti ir atrasti tiesioginį ryšį tarp iš pirmo žvilgsnio atrodo nesuderinamų dalykų, dviejų skirtingų skonių – mados ir maisto. Renginio vedėja, garsaus tinklaraščio rašytoja bei trijų kulinarijos knygų autorė – Signe Meirane, pakvietė svečius sukurti patiekalus, žiūrint į šios vasaros kolekcijos nuotraukas.
Latvijos visuomenė dar nėra išlepusi konceptualiomis parduotuvėmis ir džiaugiasi, kad pagaliau ir Rygoje bus iškirtinio dizaino ir koncepto vieta. “Aš esu labai nustebinta originalia prekės ženklo koncepciją ir kaip Julia Janus sugebėjo suderinti mados ir maisto - du iš pažiūros nesuderinamus dalykus.. Julia Janus unikalus prekės ženklas, kuris įkvepia ir leidžia pajusti gyvenimo skonį" - dalinosi savo nuomonę kulinarijos eskpertė bei renginio vedėja Signe Meirane.