Ruduo atneša ir vitaminų kraitę. Vasarai baigiantis, pats laikas švuežiomis daržo gėrybėmis kaupti vitaminus artėjančiam šaltajam sezonui. Pasitelkite fantaziją ir pirmyn!
Ingridientai:
4-5 virtos bulvės
4-5 virtos morkos
150 g fermentinio sūrio
4 šaukštai grietinės
3 kiaušiniai
18-20 šparaginių pupelių (galima pakeisti žaliaisiais žirneliais)
2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
muskatas
pipirai
druska
Gaminimas:
Virtas bulves ir supjaustome kubeliais, šparagines pupeles, ankščių galus, apverdame pasūdytame
Gilią ir siaurą kepimo formą patepame riebalais, sudedame virtas bulves, užpilame dalį iš kiaušinių, grietinės, smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio ir prieskonių pagaminto padažo, sudedame morkas, vėl užpilame padažo, tada sudedame apvirtas šparagines pupeles, vėl užpilame padažo. Kepame orkaitėje 35-40 min.
Apkepą patiekiame šiltą su žalumynais, rūkyta mėsa, sviestu.