Baltymų šaltinis
Kalakutienoje itin gausu baltymų, suteikiančių organizmui aminorūgščių, kurios yra gyvybiškai svarbios raumenų stiprumui, odos sveikatai, hormonų gamybai, imuniteto atsparumui ir kitiems svarbiems mūsų kūne vykstantiems procesams.
Paprastai tariant, baltymai – lyg organizmo statybinė medžiaga, be kurios nesugebėtume išgyventi. Būtent kalakutiena yra vienas iš daugiausiai baltymų turinčių maisto produktų.
Vitaminų ir mineralų gausa
Kalakutienoje taip pat gausu naudingų vitaminų ir mineralų, tokių, kaip vitaminas A, E, B3, B6, selenas, fosforas, cinkas. Visi šie vitaminai ir mineralai vaidina svarbų vaidmenį imuninės sistemos veikloje, osteoporozės prevencijai ir daugeliui kitų kūno funkcijų.
Nepamainomas produktas lieknėjantiems
Kai kalbama apie lieknėjimą ir sveiką mitybą, kalakutiena tampa vienu svarbiausiu produktu siekiant šių tikslų. Liesa, beveik riebalų neturinti mėsa, yra lengvai virškinama, o visos naudingos medžiagos greitai pasisavinamos.
Be to, renkantis šią mėsą neverta pernelyg jaudintis dėl suvartojamo jos kiekio. Pavyzdžiui, suvalgius 100 g. kiaulienos ir norint sudeginti gautas kalorijas, prireiks pusvalandžio intensyvaus bėgiojimo. Tuo tarpu suvalgius vienodą kiekį kalakutienos užtektų pusvalandžio lengvo pasivaikščiojimo ir kalorijų kaip nebūta.
Geležies turintis produktas
Kalakutiena yra ne tik baltymų šaltinis, bet ir svarbus produktas norint organizmą aprūpinti geležies atsargomis. Kaip žinia, geležis yra būtina kraujo ląstelių gamybai ir deguonies išnešiojimui po visą kūną, todėl pakankamas geležies kiekis yra itin svarbus. Kitu atveju, esant geležies trūkumui, žmogus gali nuolatos jausti nuovargį, silpnumą, gali imti kamuoti galvos skausmai, išblyškusi oda.
Be to, svarbu atsiminti, kad geležies trūkumas dažnai pasireiškia paaugliams, nėščioms ir kitoms moterims (ypač menstruacijų metu).
Kaip įtraukti kalakutieną į savo mitybą?
Kalakutiena gali būti gaminama pačiais įvairiausiai būdais. Šią mėsą tinka troškinti, kepti orkaitėje ar keptuvėje, rinktis kaip pagrindinį patiekalą ar naudoti kaip, pavyzdžiui, salotų ingredientą. Tik atsiminkite, kad norint pasinaudoti visomis kalakutienos teikiamomis naudomis, svarbu ją ruošti be perteklinio aliejaus ar kitų kaloringų ingredientų.
Taigi, kalakutiena yra vertingas maisto produktas, kuris gali būti naudingas jūsų sveikatai ir mitybai. Įtraukite šią mėsą į savo kasdienį maisto racioną, kad pasirūpintumėte savo organizmo sveikata.