„Apie Restoranų dieną sužinojau visai atsitiktinai, prieš tris dienas – naršydama internete. Pamaniau, kad tai labai smagu. Žmonės, mėgstantys valgyti ir gaminti gerą, skanų maistą, visame pasaulyje, vieną dieną pardavinėja jį tiesiog gatvėse ar savo sode, Tad nusprendėme ir mes padaryti eksperimentinį vienos dienos užkandžių restoraną tiesiog savo bute - biure!“, – pasakojo Erika Purauskytė, renginius organizuojančios bendrovės „Menai & Renginiai“ režisierė.
Užkandžiai ir kokteiliai šiame restorane neturėjo jokios tikslios kainos – kiekvienas mokėjo tiek, kiek, jo nuomone, vaišės buvo vertos.
Restoranų diena gimė 2011 m. balandį Helsinkyje. Trys draugai kalbėjosi apie svajonę atidaryti savo restoraną ir nusprendė, kad atėjo metas veikti. Jiems kilo mintis atidaryti vienos dienos restoraną. Savo idėja jie pasidalijo „Facebook“ paskyroje, sulaukė didžiulio palaikymo ir gegužę įvyko pirmoji Restoranų diena. Idėja išplito žaibiškai. Tų pačių metų rugpjūtį surengtoje antrojoje Restoranų dienoje jau dalyvavo 200 vienadienių restoranų visoje Suomijoje, o 2012-ųjų vasarą – net 782 restoranai Suomijoje, Lenkijoje, Jungtinėje Karalystėje, Islandijoje, Japonijoje, Kanadoje. Dabar šios šventės vyksta keturis kartus per metus – vieną kartą per sezoną.
„Šio renginio tikslas nėra pelnas. Tikiuosi, kad ši idėja patiko vilniečiams ir per kitą Restoranų dieną, kuri vyks jau kitų metų vasario 17 d., prie mūsų prisijungs ir daugiau gero maisto mylėtojų, nes jau dabar jaučiame didelį palaikymą ir susidomėjimą. Išgirdę apie šią dieną prie mūsų prisijungė profesionalūs barmenai Mantas Vinikas ir Raimondas Tekorius, kurie į šį pop - up restoraną atvažiavo su savo mobiliu koktelių baru ir plakė kokteilius.. Improvizuotame restorane didžėjavo muzikantas Rimas Šapauskas. Gręsia smagumais“, – sakė Restoranų dienos Lietuvoje pradininkai Erika Purauskytė, Rūta Čekytė, Toma Žadvydaitė ir Rapolas Bernotas.