Vieno restorano Australijoje šeimininkei trūko kantrybė kovoti su maisto likučiais: ji savo klientams nurodo visiškai suvalgyti maisto porciją arba pasiieškoti kito restorano.
Maža to, Sidnėjaus priemiestyje įsikūrusio japoniško restorano savininkė Yukako Ichikawa švarią lėkštę paliekantiems lankytojams suteikia 30% nuolaidą.
„Norėdami prisidėti prie tvarios ateities, mes iš savo svečių reikalaujame šiek tiek daugiau negu kiti restoranai“, - žurnalistams sakė ji.
Restorano taisyklės tuo tarpu yra iškabintos ant įėjimo durų. Jame nurodoma, kad svečias turi suvalgyti pilną porciją, išskyrus citrinos gabalėlius ir vasabio padažą.
„Atsiminkite, kad šalia patiekalo sudėtos daržovės ir salotos yra ne dekoracijos, o porcijos dalis“, - skelbiama taisyklėse.
Dauguma australų į tokį restorano norą nešvaistyti maisto reagavo palankiai.