• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiaulės kraujas, riebalai ir džiūvėsiai žarnoje. Trumpai tariant – kraujinė dešra. Tik šiame šiaurės Anglijos kaime kartą per metus šis patiekalas naudojamas ne visai pagal paskirtį.

Kiaulės kraujas, riebalai ir džiūvėsiai žarnoje. Trumpai tariant – kraujinė dešra. Tik šiame šiaurės Anglijos kaime kartą per metus šis patiekalas naudojamas ne visai pagal paskirtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ramsbottome juodu pudingu vadinama kraujinė dešra tampa sviediniu, kuriuo bandoma numušti kitą – Jorkšyro pudingą – pagamintą iš tešlos. Kuo daugiau baltų pudingų trimis metimais numuši nuo kelių metrų aukštyje esančios platformos, tuo daugiau taškų gausi. Ir tai ne šiaip pasismaginimas, o kasmetinis oficialus pasaulinis juodojo pudingo mėtymo čempionatas, gyvuojantis daugiau nei šimtmetį.

REKLAMA

„Juodojo pudingo mėtymas labai susijęs su karyba. Pirmajame pasauliniame kare virėjas labai vertino žmones iš Stubbinso ir Ramsbottomo kaimų dėl jų gebėjimo taikliai mesti granatas. O Antrajame pasauliniame kare sutemus žmonės treniruodavosi mėtydami baltą pudingą. Tai labai rimta“, - pasakoja varžybų organizatorius Philipas Tayloras.

REKLAMA
REKLAMA

Kad ir kaip ten būtų, kasmet šios varžybos už maždaug 24 km nuo Mančesterio esančiame kaime sulaukia didelio dėmesio. O labiausiai šiemet mėtyti sekėsi 45-erių kompiuterių programuotojui.

„Jaučiuosi pakylėtas. Žodžiais negaliu nusakyti, koks aš laimingas laimėjęs trofėjų. Sunkiai dirbau ketverius metus, kad tą pasiekčiau. Bet visas kraujas, prakaitas ir ašaros atsipirko“, - džiaugiasi laimėtojas Nickas Pennellas.

Vyras dabar ne tik džiaugiasi trofėjumi, bet ir dar ilgai galės krimsti kraujinę dešrą.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų