INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas krapų (pjaustyti)
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių (trynys)
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas acto
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 125 gramai grietinės
- šiek tiek prieskonių (žuvies)
- 1 kilogramas žuvies
- šiek tiek žalumynų
- 0.5 valgomojo šaukšto krienų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Prieskoniniai žalumynai sriubai nuvalomi, svogūnas perplaunamas pusiau. Svogūnas, lauro lapelis, pipirai ir kiti prieskoniai užpilama trupučiu vandens, įpilama acto, druskos ir užvirnama. Žuvis nuvaloma, supjaustoma gabalais, užpilama vandeniu ir užvirinama. Tada ugnis labai sumažinama, ir žuvis verdama 10—20 min. Iš miltų ir sviesto paruošiamas baltasis užpilas. Į jį įpilama 2 stiklinės perkošto sultinio, grietinės, krapų, po to — cukraus, pipirų, acto, įdedama krienų. Indas nukeliamas nuo ugnies. Dabar į uždarą įdedamas kiaušinio trynys, įberiama petražolių. Šiuo tirštu padažu užpilama žuvis (iki tol ją reikią laikyti šiltai). Paduodama su virtomis bulvėmis.
REKLAMA