• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 7 gramai mielių (sausos)
  • 200 mililitrų pieno
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 500 gramų miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas)
  • 2 vienetai žuvies (file)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas morkų
  • Marinatui:
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai citrinų (sultys)
  • šiek tiek pipirai
  • šiek tiek prieskonių

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 7 gramai mielių (sausos)
  • 200 mililitrų pieno
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 500 gramų miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas)
  • 2 vienetai žuvies (file)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas morkų
  • Marinatui:
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai citrinų (sultys)
  • šiek tiek pipirai
  • šiek tiek prieskonių

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Truputį pašildytame piene ištirpiname mieles, dedame cukrų, druską ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir dedame miltus bei gerai išminkome. Į pabaiga supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską suminkome. Tešlą sudedame į indą ir leidžiame jai pakilti bent 3 val.
    Tuo tarpu kol tešla vis dar kyla, galime pasigaminti įdarą ir užsimarinuoti filė.
  2. Pasigaminame marinatą: truputį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų, prieskonių. Juo apipilame filė ir paliekame keliolika minučių marinuotis.
    Ruošiame morkų įdarą: sutarkuojame morką, susmulkiname svogūną ir troškiname keptuvėje, dedame druskos, pipirų, prieskonių.
  3. Tešlą daliname į 2 dalis. Imame vieną dalį tešlos ir iškočiojame ovalios formos lakštą. Dedame ant viršaus žuvies filė.Iš šonų įpjauname ~1,5 cm pločio juosteles, taip, kad galima būtų daryti pynimą. Ant filė dedame pasigaminta morkų įdarą. Iš pradžių skersai vieną kitos sulenkiame tešlos gabalėlius, taip formuodami žuvies galvą. Po to pynimo būdu vieną paskui kitą lenkiame supjaustytas juosteles. Pabaigoje suformuojame uodegą. Taip suformuojame abi žuvis ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutepame kiaušinio tryniu ir šauname į jau įkaitintą ( 180°C) orkaitę bei kepame ~40 min.

Autorius: Dovilė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų