INGREDIENTAI:
- šiek tiek muskato
- šiek tiek petražolių
- 2 vienetai svogūnų
- 40 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
- 3 vienetai kiaušinių (virti)
- 2 vienetai batono (riekės)
- šiek tiek džiūvesėlių
- šiek tiek acto
- 0.5 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
- 1 kilogramas žuvies
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuvalyta žuvis (be kaulų) sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Į masę įberiama smulkiai supjaustytų svogūnų, spirgintų lašinių, smulkiai sukapotų petražolių, druskos. Viskas išminkoma. Kekso forma ištepama riebalais, išbarstoma džiūvėsėliais. Pusė masės sukrečiama į formą, ant jos suberiami smulkiai supjaustyti kiaušiniai ir uždengiama likusia mase. Viršus palaistomas riebalais. Kepamas orkaitėje 1 val. Iškepęs kepsnys išverčiamas ant lėkštės ir atšaldomas. Tiekiamas papuoštas virtomis daržovėmis, petražolėmis.
REKLAMA