Žuvies file supjaustyti mažesniais gabalėliais, įtrinti druska, žuvies prieskoniais ir palikti kelioms val. šaltai. Kiekvieną žuvies gabalėlį panardinti į blynų tešlos plakinį (kiaušinis, miltai, pienas, druska) ir apkepti aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Morkas rupiai sutarkuoti, svogūną smulkiai supjaustyti ir patroškinti įpylus šiek tiek aliejaus. Morkas gardinti mėgstamais prieskoniais, pasūdyti ir gauta mase aptepti žuvies gabalėlius. Jei norite tiekti šiltą žuvį, tuomet galima pašildyti karštoje orkaitėje išdėliojus skardoje. Tiekti su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių (žuvims)
1 kilogramas žuvies (filė)
šiek tiek tešlos (blynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvies file supjaustyti mažesniais gabalėliais, įtrinti druska, žuvies prieskoniais ir palikti kelioms val. šaltai. Kiekvieną žuvies gabalėlį panardinti į blynų tešlos plakinį (kiaušinis, miltai, pienas, druska) ir apkepti aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Morkas rupiai sutarkuoti, svogūną smulkiai supjaustyti ir patroškinti įpylus šiek tiek aliejaus. Morkas gardinti mėgstamais prieskoniais, pasūdyti ir gauta mase aptepti žuvies gabalėlius. Jei norite tiekti šiltą žuvį, tuomet galima pašildyti karštoje orkaitėje išdėliojus skardoje. Tiekti su mėgstamu garnyru. Skanaus!