Iš mėgstamos žuvies ir žuvų uodegų, pelekų, galvų išvirti sultinį. Išvirusią žuvį ištraukti, sultinį perkošti. Daržoves ir petražolės šaknį supjaustyti šiaudeliais ir šiek tiek pašildyti svieste. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odelę, smulkiai supjaustyti ir patroškinti svieste. Daržoves, pomidorus sudėti į sultinį ir išvirti. Baigiant žuvienei virti, sudėti laurą ir pipirus. Prieš valgant į lėkštę įdėti žuvies gabalą ir užpilti žuviene, pabarstyti krapų.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
7 vienetai juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
2 vienetai laurų lapų
1 vienetas morkų
1 vienetas petražolių (šaknis)
4 vienetai pomidorų pastos
2 vienetai svogūnų
2 litrai vandens
2 valgomieji šaukštai sviesto
1 kilogramas žuvies
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš mėgstamos žuvies ir žuvų uodegų, pelekų, galvų išvirti sultinį. Išvirusią žuvį ištraukti, sultinį perkošti. Daržoves ir petražolės šaknį supjaustyti šiaudeliais ir šiek tiek pašildyti svieste. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odelę, smulkiai supjaustyti ir patroškinti svieste. Daržoves, pomidorus sudėti į sultinį ir išvirti. Baigiant žuvienei virti, sudėti laurą ir pipirus. Prieš valgant į lėkštę įdėti žuvies gabalą ir užpilti žuviene, pabarstyti krapų.