Mėsą supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais ir gerai išmušame, kad taptų plonas ir didelis gabaliukas. Taip visus griežinėlius padarome ir pabarstome mėsos prieskoniais, druska bei pipirais. Gaminame įdarą: lašinukus (galima ir virtus, bet geriau žalius) ir svogūnus susipjaustome kubeliais, sutrupiname juodos duonos 1 riekę ir viską pakepiname aliejuje. Riebalus nupilame. Šio įdaro dedame ant išmuštų mėsos gabaliukų, susukame, kad nepasileistų ir susmaigstome mediniais pagaliukais. Apkepame įdarytus mėsos gabaliukus ir dedame į verdantį maždaug 1 litrą vandens. Verdame apie 15 minučių, tuomet pilame pomidorų padažą, grietinę ir likusios duonos trupinius ir vegetuos prieskonius. Viską troškiname dar apie 15 minučių. Patiekiame su bulvėmis ar bulvių koše. Ypatingai tinka marinuoti agurkėliai ar kopūstai. Skanaus :)
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek kiaulienos (mėa tinkama karbonadui)
200 gramų kiaulės lašinių (be odos)
2 vienetai juodos duonos (riekės)
4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
4 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (mėsos)
šiek tiek prieskonių (Vegeta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais ir gerai išmušame, kad taptų plonas ir didelis gabaliukas. Taip visus griežinėlius padarome ir pabarstome mėsos prieskoniais, druska bei pipirais. Gaminame įdarą: lašinukus (galima ir virtus, bet geriau žalius) ir svogūnus susipjaustome kubeliais, sutrupiname juodos duonos 1 riekę ir viską pakepiname aliejuje. Riebalus nupilame. Šio įdaro dedame ant išmuštų mėsos gabaliukų, susukame, kad nepasileistų ir susmaigstome mediniais pagaliukais. Apkepame įdarytus mėsos gabaliukus ir dedame į verdantį maždaug 1 litrą vandens. Verdame apie 15 minučių, tuomet pilame pomidorų padažą, grietinę ir likusios duonos trupinius ir vegetuos prieskonius. Viską troškiname dar apie 15 minučių. Patiekiame su bulvėmis ar bulvių koše. Ypatingai tinka marinuoti agurkėliai ar kopūstai. Skanaus :)