• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės
  • 2 stiklinės žemės riešutų (be odelių)
  • 1 stiklinė sirupo (kukurūzų)
  • 1 stiklinė vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite puode cukrų, vandenį, kukurūzų sirupą, druską ir riešutus.
    Maišydami kaitinkite virš mažai ugnies, kol cukrus ištirps ir viskas gerai išsimaišys.
    Tuomet padidinkite ugnį iki vidutinės ir nemaišant virkite, kol masė pasieks maždaug 150 laipsnių temperatūrą.
    Temperatūrą galite sužinoti naudodamiesi specialiu termometru, bet jei jo neturite galite pasiruoškite dubenėlį su labai šaltu (lediniu) vandeniu. Kai masė pradeda virti ir įgauna auksinę spalvą paimkite maždaug 0,5 šaukštelio masės, įlašinkite ją į dubenį su šaltu vandeniu ir, jei masė iškart sukietėja, tai reiškia, kad masė jau tinkamai išvirta.
    Kol masė verda sumaišykite sviestą, sodą bei vanilę.
    Sirupui pasiekus 150 laipsnių temperatūrą nuimkite jį nuo ugnies ir iš karto įmaišykite sviesto, sodos bei vanilės mišinį.
    Viską gerai išmaišius supilkite masę ant maistine plėvele išklotos ir sviestu pateptos skardos.
    Greitai tolygiai paskirstykite masę ir palaukite, kol sukietės.
    Sukietėjus sulaužykite mažesniais gabaliukais ir patiekite.
    Skanaus.

Autorius: Lina

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės
  • 2 stiklinės žemės riešutų (be odelių)
  • 1 stiklinė sirupo (kukurūzų)
  • 1 stiklinė vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite puode cukrų, vandenį, kukurūzų sirupą, druską ir riešutus.
    Maišydami kaitinkite virš mažai ugnies, kol cukrus ištirps ir viskas gerai išsimaišys.
    Tuomet padidinkite ugnį iki vidutinės ir nemaišant virkite, kol masė pasieks maždaug 150 laipsnių temperatūrą.
    Temperatūrą galite sužinoti naudodamiesi specialiu termometru, bet jei jo neturite galite pasiruoškite dubenėlį su labai šaltu (lediniu) vandeniu. Kai masė pradeda virti ir įgauna auksinę spalvą paimkite maždaug 0,5 šaukštelio masės, įlašinkite ją į dubenį su šaltu vandeniu ir, jei masė iškart sukietėja, tai reiškia, kad masė jau tinkamai išvirta.
    Kol masė verda sumaišykite sviestą, sodą bei vanilę.
    Sirupui pasiekus 150 laipsnių temperatūrą nuimkite jį nuo ugnies ir iš karto įmaišykite sviesto, sodos bei vanilės mišinį.
    Viską gerai išmaišius supilkite masę ant maistine plėvele išklotos ir sviestu pateptos skardos.
    Greitai tolygiai paskirstykite masę ir palaukite, kol sukietės.
    Sukietėjus sulaužykite mažesniais gabaliukais ir patiekite.
    Skanaus.

Autorius: Lina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų