Sausainių trupinius sumaišyti su 0,25 stiklinės sviesto, paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir pakepinti apie 10 min. 180 laipsnių temperatūroje. Apkepinus, palikti atvėsti. Viename dubenyje, iki vientisos masės išmaišyti grietinėlės sūrį, 1 stiklinę žemės riešutų sviesto, cukrų, vanilę ir 1 šaukštą minkšto sviesto. Įmaišyti plaktą grietinėlę ir su 1 stiklinę pakepintų šokoladinių sausainių trupinių. Viską apšlakstyti tirpintu šokoladu bei tirpintu žemės riešutų sviestu ir apibarstyti kapotais žemės riešutais bei likusiais šokoladinių sausainių trupiniai. Pyragą gerai atšaldyti ir patiekti. Pasigardžiuokime!
Autorius: Ginta
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
šiek tiek žemės riešutų (kapoti)
1 stiklinė grietinėlės (riebi, plakta)
1 ir 1/4 stiklinės sausainių (šokoladiniai, trupinti)
Sausainių trupinius sumaišyti su 0,25 stiklinės sviesto, paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir pakepinti apie 10 min. 180 laipsnių temperatūroje. Apkepinus, palikti atvėsti. Viename dubenyje, iki vientisos masės išmaišyti grietinėlės sūrį, 1 stiklinę žemės riešutų sviesto, cukrų, vanilę ir 1 šaukštą minkšto sviesto. Įmaišyti plaktą grietinėlę ir su 1 stiklinę pakepintų šokoladinių sausainių trupinių. Viską apšlakstyti tirpintu šokoladu bei tirpintu žemės riešutų sviestu ir apibarstyti kapotais žemės riešutais bei likusiais šokoladinių sausainių trupiniai. Pyragą gerai atšaldyti ir patiekti. Pasigardžiuokime!