REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 12
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Želatiną užmerkti šaltame vandenyje atskiruose dubenėliuose ir palaikykite apie 30 minučių. Paimti dubenėlį su vienu šaukštu išbrinkintos želatinos ir ištirpinti įstačius į karštą vandenį. Supilti į sutrintas braškes, išmaišyti ir supilti į dubenį, kuriame tortas stings (geriau dubenį iškloti maistine plėvele, kad vėliaun būtų paprasčiau jį išimti). Padėti šaltai.
- Kai pradeda stingti pirmas sluoksnis, galima ruošti antrąjį. Išplakti grietinę su cukrumi (galima jo dėti ir daugiau). Želatiną (su dviem šaukštais) taip pat ištirpinti įstačius į karštą vandenį. Ištirpintą želatiną ,maišant, supilti į išplaktą grietinę. Į dubenį, ant pirmojo želė sluoksnio, suberti trupintus sausainius, nuplautas uogas (jei jos šaldytos, tuomet gerai nuvarvinti) ir užpilti grietinės mase. Šaldytuve palaikyti apie 5 val.
Patarimas: galima dėti ir kitokias uogas ar vaisius,o pagal jų rūgštumą ir pareguliuokite cukraus kiekį.
Skanaus!
REKLAMA