REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Želatiną užpilti 120 ml vandens ir palikti 15 minučių išbrinkti.
Tuo metu puode sumaišyti cukrų, kukurūzų ar cukraus sirupą, druską ir likusius 120 ml vandens ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, o masė užvirs.
Masei užvirus, virti, kol temperatūra pasieks 115°C (kas turi termometrą),o tie kas neturi tai reikia virti apie 10 minučių. - Nukelti puodą nuo ugnies ir pilti į dubenį su želatina (želatiną reikia pašildyti, kad pasidarytu vientisa masė).
Masę maišyti nuolat, padidinus greitį, kol ji pasidarys balta ir gan tiršta. Tai užtruks apie 10 minučių.
Formą, į kurią pilsite masę, ištepti aliejumi ar sviestu ir gausiai pabarstyti persijota cukraus pudra šonus ir dugną.
Supilti zefyrų masę ir palikite maždaug 12 valandų (geriausia pernakt), kad masė sustingtų. - Sustingus, atsargiai išimti zefyrinę masę iš formos.
Pjaustyti norimais dydžiais ir dėti po nedaug į dubenį su persijota cukraus pudra ir volioti, kad visas zefyras pasidengtu cukraus pudra.
Skanaus!
REKLAMA