INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 1 vienetas morkų
- šiek tiek muskato
- 1 vienetas salierų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 kilogramas kiaulienos (skrandis (ar jaučio))
- 20 gramų pieno
- šiek tiek druskos
- 40 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvalytas ir išmirkytas skrandis užpilamas šaltu vandeniu ir 1—3 kartus apvirinamas. Po to skrandis verdamas su prieskoninėmis daržovėmis, kol suminkštės (3—4 val.). Išviręs atvėsinamas ir supjaustomas rėželiais, sudedamas į puodą, pridedama kiek sviesto, prieskonių, druskos, tarkuoto fermentinio sūrio, įpilama truputis sultinio ir troškinama. Šis patiekalas dar vadinamas kaip blėkai ar plėkai.
REKLAMA