• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 20 gramų cukraus
  • 5 gramai česnakų
  • 10 gramų juodųjų pipirų
  • 2 gramai muskato
  • 3.5 kilogramo kiaulienos kumpio
  • 3 kilogramai kiaulės lašinių
  • 3.5 kilogramo jautienos
  • 300 gramų druskos
  • 15 gramų kvapiųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gerai atvėsintą mėsą (nešaldytą) sumalkite aštria mėsai malti mašinėle. Kiaulienai malti sietelį imkite didesnėmis skylutėmis, jautienai - mažesnėmis. Lašinius supjaustykite 1 - 0,5 cm storio gabalėliais. Labai smulkiai sukapokite česnakus ir sumaišykite juos su druska. Visus ingredientus sudėkite į faršą ir lengvai permaišykite. Galite įdėti 3 gramus kalio salietros, tada dešrelės įgaus gražią spalvą ir maloniau kvepės. Negalima mėsos imti šlapiomis rankomis, reikia laikytis švaros. Paruoštą mėsą kimškite į žarnas, kas 10 - 15 cm. persukdami žarną, kad gautusi dešrelės. Užriškite pirmos ir paskutinės dešrelės galus ir pakabinkite ant kartelių vėsioje patalpoje. Dešreles galima virti ir valgyti iš karto, ar padžiovinti ilgesniam laikymui. Kas mėgsta - po savaitės galima parūkyti.
    Sūdytas kiaulės plonas žarnas, prieš darydami dešreles, pamerkite vandenyje, vėliau perplaukite ir padžiaukite, kad nuvarvėtų vanduo. Tada perbraukite žarną medine balanėle, kad kuo mažiau liktų vandens.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų