INGREDIENTAI:
- 20 gramų cukraus
- 5 gramai česnakų
- 10 gramų juodųjų pipirų
- 2 gramai muskato
- 3.5 kilogramo kiaulienos kumpio
- 3 kilogramai kiaulės lašinių
- 3.5 kilogramo jautienos
- 300 gramų druskos
- 15 gramų kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Gerai atvėsintą mėsą (nešaldytą) sumalkite aštria mėsai malti mašinėle. Kiaulienai malti sietelį imkite didesnėmis skylutėmis, jautienai - mažesnėmis. Lašinius supjaustykite 1 - 0,5 cm storio gabalėliais. Labai smulkiai sukapokite česnakus ir sumaišykite juos su druska. Visus ingredientus sudėkite į faršą ir lengvai permaišykite. Galite įdėti 3 gramus kalio salietros, tada dešrelės įgaus gražią spalvą ir maloniau kvepės. Negalima mėsos imti šlapiomis rankomis, reikia laikytis švaros. Paruoštą mėsą kimškite į žarnas, kas 10 - 15 cm. persukdami žarną, kad gautusi dešrelės. Užriškite pirmos ir paskutinės dešrelės galus ir pakabinkite ant kartelių vėsioje patalpoje. Dešreles galima virti ir valgyti iš karto, ar padžiovinti ilgesniam laikymui. Kas mėgsta - po savaitės galima parūkyti.
Sūdytas kiaulės plonas žarnas, prieš darydami dešreles, pamerkite vandenyje, vėliau perplaukite ir padžiaukite, kad nuvarvėtų vanduo. Tada perbraukite žarną medine balanėle, kad kuo mažiau liktų vandens.
REKLAMA