INGREDIENTAI:
- 100 gramų bulvių (virtos)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
- 1 vienetas svogūnų
- 250 gramų kiaulės lašinių (paspirginti)
- 2 vienetai kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- 1 stiklinė pieno
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulvės sutarkuojamos arba sumalamos mėsmale, į jas įberiama miltų, druskos, įmušamas kiaušinis ir užminkoma kieta tešla (ji minkoma, kol nustoja lipusi prie dubens kraštų). Po to ant miltais pabarstytos lentos iškočiojamas piršto storio lakštas. Smulkiai supjaustytas svogūnas truputį pakepinamas kartu su spirgučiais, įberiama petražolių, daug druskos bei pipirų. Paruoštas įdaras lygiai užtepamas ant tešlos lakšto. Po to lakštas gražiai suvyniojamas ir supjaustomas 5 cm ilgio gabaliukais. Vyniotiniai sudedami į keptuvę, apšlakstomi riebalais ir kepami. Kartkartėmis aplaistomi 1—2 šaukštais pieno. Valgyti paduodami karšti.
REKLAMA