REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ausis ir liežuvius išvirti su druska, pipirais bei lauro lapais. Išvirus liežuvius nuvalyti (aš nuvalau ir ausis iki kremzlės, bet nebūtina). Atpjauti ausų storąsias dalis.
- Užpilui reikia stipraus želatinos tirpalo, maždaug 150 - 200 ml. Užpilą daryti pagal instrukciją, bet aš imu 1,5 ar net 2 normas (naudoti sausą želatiną). Paruošti želatiną su sultiniu, kuris liko po liežuvių ir ausų virimo.
- Formą, kurioje bus daromas vyniotinis, iškloti maistine plėvelė. Tada įdėti kiaulės ausis. Ausis reikia dėti taip, kad dalys jų kabėtų.
- Dėdami liežuviai. Tarpai tarp liežuvių užpildyti ausų mėsos gabaliukais.
- Pilti želatinos tirpalą taip, kad skystis tik pasirodytų ant paviršiaus. Išpylus, leisti pastovėti 10 - 15 minučių, kol tirpalas tolygiai pasiskirstys, o jei reikės - dar šiek tiek pridėti.
- Uždaryti kabančiomis ausimis. Sandariai užspausti plėvelės kraštus ir rankomis išspausti orą. Ant viršaus padėkite 1,5 - 2 kg svorio daiktą, kad slėgtųsi. Laikyti šaldytuve per nakt.
REKLAMA