• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas morkų
  • 1 kilogramas kiaulienos (arba jautiena)
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 0.5 stiklinės grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui papildomai reiks: 2 svogūnai, 0,5 šaukšto sviesto, 50 g lašinukų, 1 stiklinė juodos duonos trupinių, 10 džiovintų baravykų (nebūtinai), 1 kiaušinis, truputis maltų pipirų, druskos, petražolių.

    Iš pradžių pagaminamas įdaras. Svieste paspirginami sukapoti svogūnai, virti sukapoti grybai ir duonos trupiniai. Pridedama smulkiai supjaustytų lašinukų, pabarstoma maltų pipirų, druskos, įmušamas žalias kiaušinis ir viskas išmaišoma.

    Vyniotiniams mėsa supjaustoma skersai raumenų. Truputį išmušama mediniu kūjeliu, pasūdoma ir pabarstoma pipirais.

    Ant mėsos gabaliukų uždedama paruošto įdaro, jie suvyniojami pailgais ritinėliais ir aprišami baltu siūlu, kad neišsivyniotų. Po to jie apvoliojami miltuose ir apspirginami aliejuje. Apspirginti vyniotiniai troškinami su prieskoninėmis daržovėmis (morkomis, salierais, petražolėmis, svogūnais), kol pasidaro minkšti (1—1,5 val.). Baigiant troškinti, įberiama truputis juodos duonos trupinių, įpilama grietinės. Paduodant, iš mėsos išimami siūlai, vyniotiniai gražiai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami perkoštu padažu. Prie vyniotinių tinka karšta biri grikių, perlinių kruopų ar bulvių košė. Atskirai paduodami rauginti agurkai, krienai ar žalių daržovių salotos.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų