šiek tiek žalumynų (salotų lapų, svogūnų laiškų, krapų.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Voveruškos gerai nuplaunamos ir smulkiai supjaustomos (mano atveju pjaustyti beveik nereikėjo, nes grybukai labai maži). Jei grybai šviežūs, juos reikia pavirti apie 20 minučių puode. Tuomet ant sviesto pakepami smulkinti svogūnai, po to sudedamos voveruškos, stambiai sutarkuotos morkos, susmulkintas česnakas, druska, pipirai ir viskas šiek patroškinama. Baigiant troškinti, supilama grietinė ir užvirinama.
Iš bulvių yra išskaptuojami krepšeliai voveruškoms. Bulvių krepšeliai yra kepami 200 laipsnių orkaitėje su ventiliatoriumi apie 20 - 30 minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet bulvių krepšeliai išimami iš orkaitės, į juos sudedamos troškintos voveruškos, užbarstoma sūrio drožlių ir dar 10 – 15 minučių kepama orkaitėje.
Patiekalą siūlau paragauti visiems, kas mėgsta mišką, grybus ir grybavimą. Juk tikras „Grybautojų džiaugsmas“ – pilni krepšiai grybų! O Kalėdų stalas juk neatsiejamos nuo patiekalų su grybais! Skanaus!
Autorius: Edita
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
200 gramų voveraičių
30 gramų pieno
šiek tiek druskos
40 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek žalumynų (salotų lapų, svogūnų laiškų, krapų.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Voveruškos gerai nuplaunamos ir smulkiai supjaustomos (mano atveju pjaustyti beveik nereikėjo, nes grybukai labai maži). Jei grybai šviežūs, juos reikia pavirti apie 20 minučių puode. Tuomet ant sviesto pakepami smulkinti svogūnai, po to sudedamos voveruškos, stambiai sutarkuotos morkos, susmulkintas česnakas, druska, pipirai ir viskas šiek patroškinama. Baigiant troškinti, supilama grietinė ir užvirinama.
Iš bulvių yra išskaptuojami krepšeliai voveruškoms. Bulvių krepšeliai yra kepami 200 laipsnių orkaitėje su ventiliatoriumi apie 20 - 30 minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet bulvių krepšeliai išimami iš orkaitės, į juos sudedamos troškintos voveruškos, užbarstoma sūrio drožlių ir dar 10 – 15 minučių kepama orkaitėje.
Patiekalą siūlau paragauti visiems, kas mėgsta mišką, grybus ir grybavimą. Juk tikras „Grybautojų džiaugsmas“ – pilni krepšiai grybų! O Kalėdų stalas juk neatsiejamos nuo patiekalų su grybais! Skanaus!