0.5 stiklinės vandens ((galima įdėti kelis irisų saldainius))
1.5 litro aliejaus ((virimui))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nusiplauname rankeles, užsirišame prijuostę ir pradedame gaminti. Miltus papilame ant lentos, sumušame kiaušinius ir minkome, kol tešla pasidarys elastinga. Tada ant lentos papilame truputį aliejaus ir tešlą mušame mediniu kočėlu. Lankstome į vidų,kol atsiranda paviršiuje pūslelių (tešla turi nelipti nei prie rankų, nei prie lentos). Ant aliejumi pateptos lentos plonai kočiojame tešlą, kad matytųsi lenta. Tada iškočiotą tešlą dantytu ratuku supjaustom norima forma. Į puodą neaukštais kraštais supilame aliejų ir įkaitiname. Kai įkaista, dedame savo suformuotus tešlos gabaliukus ir kepam (daug nepridėkit, nes jie išsipučia, turi turėti vietos). Iškeptus dedame ant lėkštės, išklotos popieriumi, kad susigertų aliejus. Sirupui sudedame cukrų, užpilame vandeniu ir išverdame skystoką sirupą. Po to sudedame medų ir dar kartą užverdame. Ant plačios lėkštės dėliojame iškeptus ir pasiruoštame sirupe pamirkytus lakštus. Sudėliotą skruzdėlyną papuošiame aguonomis. Skanaus!
Autorius: Vita
INGREDIENTAI:
šiek tiek aguonų
2 stiklinės cukraus
5 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės vandens ((galima įdėti kelis irisų saldainius))
1.5 litro aliejaus ((virimui))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nusiplauname rankeles, užsirišame prijuostę ir pradedame gaminti. Miltus papilame ant lentos, sumušame kiaušinius ir minkome, kol tešla pasidarys elastinga. Tada ant lentos papilame truputį aliejaus ir tešlą mušame mediniu kočėlu. Lankstome į vidų,kol atsiranda paviršiuje pūslelių (tešla turi nelipti nei prie rankų, nei prie lentos). Ant aliejumi pateptos lentos plonai kočiojame tešlą, kad matytųsi lenta. Tada iškočiotą tešlą dantytu ratuku supjaustom norima forma. Į puodą neaukštais kraštais supilame aliejų ir įkaitiname. Kai įkaista, dedame savo suformuotus tešlos gabaliukus ir kepam (daug nepridėkit, nes jie išsipučia, turi turėti vietos). Iškeptus dedame ant lėkštės, išklotos popieriumi, kad susigertų aliejus. Sirupui sudedame cukrų, užpilame vandeniu ir išverdame skystoką sirupą. Po to sudedame medų ir dar kartą užverdame. Ant plačios lėkštės dėliojame iškeptus ir pasiruoštame sirupe pamirkytus lakštus. Sudėliotą skruzdėlyną papuošiame aguonomis. Skanaus!