INGREDIENTAI:
- 300 gramų bulvių
- 1 vienetas česnakų (skiltelė)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 500 gramų vištienos sparnelių
- 3 valgomieji šaukštai acto
- 3 valgomieji šaukštai majonezo
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
- 0.5 litro vandens
- 1.5 valgomojo šaukšto druskos
- šiek tiek prieskonių (visokie)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Prieš kepant sparnelius, reikia juos pamarinuoti. Į pusė litro vandens suberkite smulkintą česnaką, actą, druską, svogūną, juoduosius pipirus, kitus prieskonius. Šį marinatą užpilkite ant sparnelių ir palaikykite 0,5-3 dienas. Bulves nuskuskite ir supjaustykite į 4 dalis. Sudėkite į indą, užpilkite majonezo, pomidorų padažo, druskos (pagal skonį), pipirų ir išmaišykite, kad visos bulvės apsiteptų. Į skardą paklokite pergamentinio popieriaus, sudėkite bulves (taip, kad jos kuo mažiau liestūsi su popieriaus paviršiumi, nes prilips), ant bulvių sparnelius. Kepkite orkaitėje uždengę folija 1 val. Po to nuimkite foliją ir toliau kepkite, kol bulvės ir sparneliai gražiai paruduos. Valgykite karštus.
REKLAMA