Abrikosus iš anksto pamirkykite ir nusausinkite. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite mažesniais gabaliukais, įtrinkite druska, pipirais, paprika ir palikite 1-2 val. šaldytuve, kad pasimarinuotų. Tada ant kiekvieno mėsos gabaliuko išdėstykite abrikosų gabaliukus ir susukite. Suktinukus aptepkite majonezu ir apvoliokite džiūvėsėlių bei petražolių mišinyje. Paruoštus suktinukus dėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir kepkite apie 20 min. 180 laipsnių temperatūroje. Galite daryti ir vieną, bet didesnį vyniotinį. Patiekite šiltus, tačiau labai skanūs ir šalti. Skanaus.
Autorius: Janina
INGREDIENTAI:
200 gramų abrikosų (džiovinti)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek paprikų (milteliai)
2 saujos petražolių (smulkintos)
500 gramų vištos filė
1 stiklinė džiūvesėlių (malti)
šiek tiek majonezo
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Abrikosus iš anksto pamirkykite ir nusausinkite. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite mažesniais gabaliukais, įtrinkite druska, pipirais, paprika ir palikite 1-2 val. šaldytuve, kad pasimarinuotų. Tada ant kiekvieno mėsos gabaliuko išdėstykite abrikosų gabaliukus ir susukite. Suktinukus aptepkite majonezu ir apvoliokite džiūvėsėlių bei petražolių mišinyje. Paruoštus suktinukus dėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir kepkite apie 20 min. 180 laipsnių temperatūroje. Galite daryti ir vieną, bet didesnį vyniotinį. Patiekite šiltus, tačiau labai skanūs ir šalti. Skanaus.