Vištienos krūtinėles pamušamos ir pamarinuojamos marinate, paruoštame iš susmulkinto šesnako, citrinos sulčių, druskos, maltų juodųjų pipirų, raudonėlių bei kalendros. Bent porą valandų pamarinavus, krūtinėlės voliojamos išplaktame kiaušinyje, tuomet džiūvėsėliuse ir kepamos aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrunda. Patiekiama su bulvėmis fri, bulvių koše arba, kas mėgsta, su biriai išvirtais ryžiais (arba grikiais) bei šviežių daržovių salotomis. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek imbierų (maltas)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek kalendrų (malta)
2 vienetai vištos filė (krūtinėlė)
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (malti)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek raudonėlių (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos krūtinėles pamušamos ir pamarinuojamos marinate, paruoštame iš susmulkinto šesnako, citrinos sulčių, druskos, maltų juodųjų pipirų, raudonėlių bei kalendros. Bent porą valandų pamarinavus, krūtinėlės voliojamos išplaktame kiaušinyje, tuomet džiūvėsėliuse ir kepamos aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrunda. Patiekiama su bulvėmis fri, bulvių koše arba, kas mėgsta, su biriai išvirtais ryžiais (arba grikiais) bei šviežių daržovių salotomis. Skanaus.