• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek krapų
  • šiek tiek morkų (kelios)
  • šiek tiek petražolių
  • 500 gramų vištos filė (krūtinėlė)
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 vienetas sultinio (vištienos, kubelis)
  • šiek tiek prieskonių (vištienai)
  • šiek tiek žiedinių kopūstų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustom norimo dydžio gabalėliais (gali būti kaip kepsniai, arba mažesni pailgi gabalėliai) ir išprieskoniuojam.
    Morkas sutarkuojam, kalafijorus supjaustom nedideliais gabaliukais, susmulkinam petražoles ir krapus (dar galima dėti baziliko, mairūno ir panašiai ). Į įkaitintą keptuvę įpilam truputi aliejaus ir įdedam gerą šaukštą sviesto, tada dedam morkas ir kalafijorus, porą minučių pakepinam maišydami, po to į keptuvę įpilam maždaug puodelį vandens ir uždengiam dangčiu. Paverdam kol suminkštėja kalafijorai. Tada beriam miltus, išmaišom gerai ir dedam sultinio kubelį bei žalumynus ir grietinę, viską išmaišom, iberiam pipirų ir druskos jei trūksta. Dar paverdam keptuvėjė kelias minutes maišydami. Padažas paruoštas ;)
    Belieka keptuvėje iškepti vištieną ir pasiruošti garnyrą. Garnyrui puikiai tinka ryžiai ar makaronai.
    Skanaus ;)

Autorius: Dominyka

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek krapų
  • šiek tiek morkų (kelios)
  • šiek tiek petražolių
  • 500 gramų vištos filė (krūtinėlė)
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 vienetas sultinio (vištienos, kubelis)
  • šiek tiek prieskonių (vištienai)
  • šiek tiek žiedinių kopūstų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustom norimo dydžio gabalėliais (gali būti kaip kepsniai, arba mažesni pailgi gabalėliai) ir išprieskoniuojam.
    Morkas sutarkuojam, kalafijorus supjaustom nedideliais gabaliukais, susmulkinam petražoles ir krapus (dar galima dėti baziliko, mairūno ir panašiai ). Į įkaitintą keptuvę įpilam truputi aliejaus ir įdedam gerą šaukštą sviesto, tada dedam morkas ir kalafijorus, porą minučių pakepinam maišydami, po to į keptuvę įpilam maždaug puodelį vandens ir uždengiam dangčiu. Paverdam kol suminkštėja kalafijorai. Tada beriam miltus, išmaišom gerai ir dedam sultinio kubelį bei žalumynus ir grietinę, viską išmaišom, iberiam pipirų ir druskos jei trūksta. Dar paverdam keptuvėjė kelias minutes maišydami. Padažas paruoštas ;)
    Belieka keptuvėje iškepti vištieną ir pasiruošti garnyrą. Garnyrui puikiai tinka ryžiai ar makaronai.
    Skanaus ;)

Autorius: Dominyka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų