4 vienetai vištiena (krūtinėlės, be kaulų ir be odos)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 stiklinės baltojo vyno (sausas)
1 stiklinė grietinėlės
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėkite sviestą bei alyvuogių aliejų į didelę keptuvę ir įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Pabarstykite vištienos krūtinėles druska bei juodaisiais pipirais ir apkepkite keptuvėje maždaug 5 minutes iš kiekvienos pusės. Apkeptas krūtinėles išimkite iš keptuvės ir įvyniokite į foliją. Tuomet toje pačioje keptuvėje pakepinkite keletą min. susmulkintus porų stiebus, sudėkite susmulkintą česnaką, pakepinkite 1 min., supilkite vyną, patroškinkite 3-4 min. ir galiausiai supilkite grietinėlę bei paskaninkite padažą prieskoniais. Tuomet į keptuvę su padažu sudėkite išvyniotas vištų krūtinėles ir sumažinus ugnį troškinkite, kol vištiena pilnai išsitroškina. Paruoštas krūtinėles supjaustyti riekelėmis, apibarstyti smulkintomis petražolėmis ir patiekti su virtais ryžiais. Skanaus.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
4 vienetai porų
4 vienetai vištiena (krūtinėlės, be kaulų ir be odos)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 stiklinės baltojo vyno (sausas)
1 stiklinė grietinėlės
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėkite sviestą bei alyvuogių aliejų į didelę keptuvę ir įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Pabarstykite vištienos krūtinėles druska bei juodaisiais pipirais ir apkepkite keptuvėje maždaug 5 minutes iš kiekvienos pusės. Apkeptas krūtinėles išimkite iš keptuvės ir įvyniokite į foliją. Tuomet toje pačioje keptuvėje pakepinkite keletą min. susmulkintus porų stiebus, sudėkite susmulkintą česnaką, pakepinkite 1 min., supilkite vyną, patroškinkite 3-4 min. ir galiausiai supilkite grietinėlę bei paskaninkite padažą prieskoniais. Tuomet į keptuvę su padažu sudėkite išvyniotas vištų krūtinėles ir sumažinus ugnį troškinkite, kol vištiena pilnai išsitroškina. Paruoštas krūtinėles supjaustyti riekelėmis, apibarstyti smulkintomis petražolėmis ir patiekti su virtais ryžiais. Skanaus.