Vištienos file supjaustyti mažais kubeliais, gardinti mėgstamais prieskoniai: pipirais, paprika, kariu ar vištienos prieskoniais, pasūdyti, jei reikia, išspausti kelias skitleles česnako. Į pagardintą file berti rupiai tarkuotos morkos, įmušti kiaušinius, berti krakmolo, įdėti majonezo ir gerai išmaišyti. Palikti palaikyti šaldytuve apie valandą. Kepti įkaitintuose riebaluose kaip blynus. Jei kepsniukai irsta – įmušti dar kiaušinių ar įberti krakmolo. Skanūs ir karšti ir šalti. Skanaus!
Patarimas. Vištienos file galima keisti kiauliena ar žuvimi.
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
2 česnakų
4 valgomieji šaukštai krakmolo
2 vienetai morkų (tarkuotos)
0.5 kilogramo vištos filė
3 vienetai kiaušinių
4 valgomieji šaukštai majonezo
šiek tiek aliejaus (kepti)
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos file supjaustyti mažais kubeliais, gardinti mėgstamais prieskoniai: pipirais, paprika, kariu ar vištienos prieskoniais, pasūdyti, jei reikia, išspausti kelias skitleles česnako. Į pagardintą file berti rupiai tarkuotos morkos, įmušti kiaušinius, berti krakmolo, įdėti majonezo ir gerai išmaišyti. Palikti palaikyti šaldytuve apie valandą. Kepti įkaitintuose riebaluose kaip blynus. Jei kepsniukai irsta – įmušti dar kiaušinių ar įberti krakmolo. Skanūs ir karšti ir šalti. Skanaus!
Patarimas. Vištienos file galima keisti kiauliena ar žuvimi.