Šiam receptui galite naudoti bet kokias mėgstama vištienos dalis, svarbu, kad būtų nelabai didelės. Paruošimas labai nesudėtingas, tik užtrunka, kol iškepa. Vištienos nereikia nei marinuoti, nei kaip kitaip paruošti prieš kepimą. Blauzdelės iškepa sultingos, minkštos ir aromatingos.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 7 vienetai vištienos blauzdelių
- 250 mililitrų baltojo sauso vyno
- 10 skiltelių česnakų
- šiek tiek alyvuogių aliejaus (kepimui)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek malti juodieji pipirai
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į gilią keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus (apie 0,5 cm), įkaitiname ant vidutinės ugnies.
- 5 neluptas česnako skilteles sutraiškome peiliu, dedame į įkaitusį aliejų, po to sudedame vištos blauzdeles, kepiname, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių, apibarstome druska, pipirais.
- Likusias 5 česnako skilteles nulupame ir susmulkiname.
- Kai blauzdelės apskrus, sudedame susmulkintas česnako skiteles ir užpilame vynu, pamaišome. Keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės ugnies 10 min.
- Nukeliame dangtį ir dar troškiname, kartais blauzdeles pavartant, kol išgaruoja visas vynas ir apskrunda česnako gabalėliai. Patiekite su mėgstamais garnyrais ar vienas. Skanaus!
PATARIMAI:
•Vietoje vištos kulšelių galite naudoti sparnelius ar kitas nedideles vištos dalis.
REKLAMA