Vištieną smulkiai supjaustome maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais). Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir užpilame 2 šaukštus šviesaus sojos padažo. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis bent 10-15 min. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame, paprikas supjaustome ilgais šiaudeliais, pievagrybius riekutėmis. Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, beriame česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių. Tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame, kol vištiena pasidaro balta iš visų pusių. Tuomet į keptuvę sudedame paprikas ir pievagrybius, maišydami kepiname apie 5 min. Vėliau supilame vištienos sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus. Maišydami troškiname dar kelias minutes, kol padažas sutirštės. Valgome su virtais ryžiais. Skanaus!
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
5 česnakų
1 valgomasis šaukštas imbierų (tarkuotas)
2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
2 vienetai paprikų
400 gramų vištos filė
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesus)
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (tamsus)
200 gramų pievagrybių
4 valgomieji šaukštai aliejaus (kepimui)
1 stiklinė sultinio (vištienos)
2 valgomieji šaukštai austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištieną smulkiai supjaustome maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais). Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir užpilame 2 šaukštus šviesaus sojos padažo. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis bent 10-15 min. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame, paprikas supjaustome ilgais šiaudeliais, pievagrybius riekutėmis. Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, beriame česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių. Tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame, kol vištiena pasidaro balta iš visų pusių. Tuomet į keptuvę sudedame paprikas ir pievagrybius, maišydami kepiname apie 5 min. Vėliau supilame vištienos sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus. Maišydami troškiname dar kelias minutes, kol padažas sutirštės. Valgome su virtais ryžiais. Skanaus!